Szolnoki posta bezárások – akcióba lendülnek a helyi politikusok

Megosztás

Tegnap számoltunk be róla, hogy az állami rezsicsökkentés miatt november 12-től 366 postahelyen fog ideiglenesen szünetelni a szolgáltatás. Jász-Nagykun- Szolnok Megyében összesen tíz postahivatalt érint az átmeneti bezárás, többek között a Széchenyi városrészben és a Kertvárosban sem lesz lehetőség személyes ügyintézésre.

A megyeszékhelyen élők közel 20%-át befogadó Széchenyi lakótelepen egyetlen posta sem marad november 12-től, így -érthető módon- hatalmas az itt élők körében a felháborodás. Ilyen és ehhez hasonló kommentek olvashatók a Facebook csoportokban:

Át lett ez gondolva milyen teher lesz ez? A 2 postának 4 körzet fog odatartozni, milyen tumultus lesz ott amikor mindenki csekket fizetne be és munka után megy oda. Lesz ott anyázás, mert a Széchenyis kis postán is sokan szoktak lenni befizetéskor.

Nem maradhat posta nélkül a városrész ,hisz sokan lakunk itt ,idősek ebbe mindenki beletartozik, fiatalok, kismamák ,és dolgozó emberek akik csekken fizetik be amit be kell, nem átutalással. Itt mindenkinek szüksége van a POSTÁRA és annak dolgozóira! Gondolkozzon a Vezetés.

És akkor Szolnok egy élhető város, csak több tízezer ember marad postai szolgáltatás nélkül! Most bezzeg nincs fogadóóra, ahol biztos nagyon erős nyomást tudnánk gyakorolni ebben az ügyben! Megválasztottuk Önöket, most itt az ideje hogy képviseljék a lakótelepen lakók érdekeit, várjuk a válaszukat!

Ez ügyben mi a francért nincs konzultáció, hogy melyik postát zárják be, erről kellene: ön egyetért-e a Széchenyi krt-i 5. posta bezárásával: NEM !

A helyi politikusok, illetve az egyes körzetek képviselői közösségi oldalukon reagáltak a kialakult helyzetre, ki-ki vérmérsékletének megfelelően.

Látva az európai, háborús folyamatokat, az energiaárak drasztikus emelkedését, a döntés logikáját értem, ám a részlet kidolgozás elfogadhatatlan számomra!

-írja Tasnádi Zoltán, a lakótelep egyik fideszes képviselője és mindenkit megnyugtat, hogy munkába lendül: Ha igaz a hír, akkor az elkövetkező napokban elkezdek/elkezdünk dolgozni azon, hogy a majd húszezres Széchenyi városrész ne maradjon postahivatal nélkül egy napig se!

Rehó János, aki ugyancsak a Fidesz színeiben képviseli az itt élők érdekeit, nem fogalmazta meg egyéni véleményét, csupán megosztotta Tasnádi bejegyzését és mélyen egyetért.

Szalay Ferenc egyelőre taktikusan hallgat, ahogyan ezt a fontosabb ügyekben megszokhattuk tőle. Legfrissebb, tegnapi bejegyzésében inkább az unásig körberajongott témáját feszegeti ilyen mélyenszántó gondolatok közepette : Kosárlabda nélkül lehet élni… de minek? És posta nélkül kedves polgármester úr? (További érdekes adalék, hogy mai napig a Magyar Posta igazgatósági elnöke az a Hegmanné Nemes Sára, aki 2006 és 2010 között volt Szolnok alpolgármestere.)

Ligeti József kertvárosi körzetében is bezár az egyetlen posta, ezért az ex-Szolnoki Többséges politikus rögvest billentyűzetet ragadott és nem a fideszes alpolgármestert, Fejér Andort kéri hogy segítsen, nem is Szalay Ferencet, vagy ne adja Isten Kállai Máriát, hanem az egyetlen ellenzéki alpolgármestert, Györfi Mihályt szólítja fel, hogy mihamarabb oldja meg az ügyet.

Mindeközben Györfi Mihály egy egészen meglepő, már-már tündérmesébe illő ötlettel állt elő:

Javaslom, hogy az egyházakhoz hasonlóan a kedvezményes lakossági gáz- és villanyárakat fizessék legalább a 366 bezárandó postán! Egyúttal legyenek hivatalos melegedő helyek, azok számára, akiknek túl keménynek ígérkezik a tél! – írja közösségi oldalán.

Tehát városunk politikusai mozgásba lendülnek, itt az ideje megmutatni, hogy kinek pénz- szívügye igazán a Széchenyi.

Kapcsolódó cikkek